Stuvia samenvattingen

Stuvia

Stuvia (Studenten Via) is opgericht aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Het basisidee van Stuvia is een marktplaats te creëren waar studenten zelfgeschreven studiemateriaal kunnen uitwisselen. Deze voorziening is ontstaan uit de behoefte om geld te verdienen aan aantekeningen en tegelijkertijd andere studenten te helpen. Stuvia’s missie is om deze twee werelden internationaal met elkaar te verbinden. Stuvia is inmiddels het grootste platform voor uitwisseling van studiemateriaal in Nederland en breidt binnenkort uit naar de rest van Europa.

De inmiddels 26-jarige oprichters van de site, Jaap van Nes en Martijn Scheen, kwamen op het idee tijdens hun studie bedrijfskunde aan de VU. Na het behalen van hun masterdiploma werkten ze fulltime aan hun project. Een goede beslissing, blijkt nu. (Bron: advalvas)

Verkoop voordeliger samenvattingen via KennisDelen.

Aantal verkopers samenvattingen Stuvia

Sinds de oprichting van de website Studenten Via in 2011 door twee studenten van de VU, is die enorm gegroeid. Inmiddels staan er meer dan 65.000 documenten online en verdienen alle studenten bij elkaar meer dan 25.000 euro per maand.

De populairste opleidingen zijn rechtsgeleerdheid en hbo-rechten, psychologie, bedrijfskunde en sociaal pedagogische hulpverlening zijn goed vertegenwoordigd. Vanzelfsprekend zijn samenvattingen van andere opleidingen van harte welkom! Dit betekent bijverdienen en je helpt anders studenten hun examen te halen...

Verkoopcommissie

De verkoopcommissie bedraagt 30% + € 0,80 transactiekosten per verkocht document. Dit betekent dat verkopen van een document onder € 3,- niet veel oplevert.

Voorbeeld berekening:

Jij wilt een samenvatting voor € 3,- verkopen.

  • Verkoopcommissie € 0,90
  • Transactiekosten € 0,80

Jouw aandeel: € 1,30

Jij ontvangt slechts 43% van de verkoopprijs. Gebruik je een hogere verkoopprijs dan verkoop je ook aanzienlijk minder. Een gebruiker heeft in veel gevallen tussen de € 3 en € 5 per samenvatting ervoor over.

 

Tip: Verkoop jij via Kennisdelen dan worden er geen transactiekosten gerekend en de verkoopcommissie bedraagt slechts 25%!

 

Keyword: Stuvia